De most megosztok veletek egy elmaradt receptet. Valahogy elkallódott, de a minap szembe került velem, úgyhogy azt hiszem nem is tartogatom tovább megosztom veletek. A jövő hét közepéig biztos nem jelentkezek, addig is ezzel kell beérni. :)
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.
Citromos, szezámmagos linzer nyírfacukorral
Hozzávalók 25-30 db-hoz
12 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg szezámmag
5 dkg nyírfacukor
8 dkg hideg vaj
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart citromlé
1 tojás
Elkészítés:
Az alapanyagokat kimérjük, késes aprítógépbe tesszük, majd addig kevertetjük, amíg majdnem összeáll a tészta. Kézzel cipót formázunk belőle, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.
Enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges szaggatóval kiszúrjuk. A linzereket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Tipp: kedvenc, nyírfacukorral készült lekvárunkkal megkenve kettesével összeragaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése