Biztos máshol is előfordult már a hűtő kiürítése, rám holnap vár ez, ugyanis útnak indulunk és végre majdnem egy hét pihenés, kikapcsolódás vár rám. Ilyenkor készül a mindennel megrakott pizza vagy ami van itthon dobjuk össze ételek sorozata. Nah, ez is pont megfelelő, ha sok zöldségünk van.
Lecsós csirkecomb parmezánnal
Hozzávalók 4 személy részére
4 egész csirkecomb
50 dkg burgonya
1 kaliforniai paprika
1 fehér paprika
1 nagy fej vöröshagyma
1 kisebb cukkini
30 dkg paradicsom
só, bors
3-4 teáskanál mediterrán zöldfűszer
3 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
5 dkg parmezán
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd a többi zöldséggel együtt felkarikázzuk. Egy nagyobb jénai aljára helyezzük a burgonya szeleteket, erre jönnek a zöldségek, majd a sózott és borsozott csirkecombok. Az egészet megszórjuk bőven mediterrán zöldfűszerrel. Felöntjük fehérborral, meglocsoljuk olívaolajjal, majd fóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük 1-1,5 óra hosszára. Villával ellenőrizzük, hogy a burgonya és a hús megpuhult e. Amennyiben jónak találjuk, a fóliát eltávolítjuk, megszórjuk bőségesen reszelt parmezánnal, majd további 15 percig sütjük tovább.
Tálalhatjuk friss kerti salátával!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése