Akkor nézzük is meg, hogyan lephetnénk meg a családot egy szénhidrát csökkentett, áfonyás-joghurtos fagylalttal, amit otthon is elkészíthetünk bármikor.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
Áfonyás-joghurtos fagylalt
Hozzávalók 1 l-hez:
70 dkg görög joghurt
30 dkg áfonya
10 dkg nyírfacukor
1 evőkanál frissen facsart citromlé
2 teáskanál vaníliakivonat
Elkészítés:
Az áfonyát felfőzzük a nyírfacukorral, közben frissen facsart citromlével és vaníliakivonattal ízesítjük. Kis lángon tovább rotyogtatjuk, amíg a lé be nem sűrűsödik, majd hűlni hagyjuk. A görög joghurthoz keverjük, és hűtőbe tesszük 1 éjszakára.
Másnap fagylaltgépbe töltjük, kb. 30 perc alatt fagyos állagúra kevertetjük. Zárható dobozban mélyhűtőbe helyezzük. Ha nincs fagylaltgépünk, a masszát egyből dobozba, majd mélyhűtőbe tesszük. Óránként kivesszük, és amennyire tudjuk, a fagylaltot átkeverjük. Ezt a műveletet legalább 3-4-szer megismételjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése