Paradicsomos húsgombóc, fűszeres vajas burgonyával
Hozzávalók 4 személy részére:
a húsgombóchoz:
80 dkg darált sertéshús
3 evőkanál zsemlemorzsa
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
1 teáskanál morzsolt majoránna
3 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
só
továbbá:
1 fej vöröshagyma
3-4 evőkanál olívaolaj
1 konzerv darabolt paradicsom
4 dl házi paradicsomlé
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors
só
a fűszeres-vajas tört burgonyához:
1 kg burgonya
5 dkg vaj
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
1 teáskanál morzsolt rozmaring
őrölt fehérbors
só
tálaláshoz:
friss bazsalikom
reszelt mozzarella
Elkészítés:
A darált sertéshúshoz adjuk a fűszereket, a zsemlemorzsát és a zúzott fokhagymát. Jól összeforgatjuk, majd gombócokat formázunk belőle.
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. Olívaolajon megdinszteljük, ráhelyezzük a húsgombócokat, majd minden oldalát megpirítjuk. Felöntjük házi paradicsomlével, hozzátesszük a konzerv darabolt paradicsomot, majd morzsolt bazsalikommal, frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. Fedő alatt 1,5-2 óra alatt viszonylag alacsony lángon puhára pároljuk. Akkor jó, amikor a paradicsom krémes, szószos állagú.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, darabosra törjük. Hozzáadjuk a vajat, a fűszereket és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól kikeverjük, tálalásig melegen tartjuk.
Friss bazsalikommal és reszelt mozzarellával tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése