Bármilyen idény gyümölcsöt darabolhatunk bele, sőt ízesíthetjük kakaóporral, fahéjjal, egy kevés mézzel.
Citromos granola
Hozzávalók 2,5 dl-es bögrével mérve:
2 bögre nagy szemű zabpehely
1/4 bögre lenmag
1 bögre darabolt dió
1/4 bögre puffasztott amaránt
3 evőkanál chiamag
1/2 bögre mazsola
1/2 bögre aszalt áfonya
1/4 bögre aszalt szilva
1/4 bögre aszalt sárgabarack
továbbá:
2 evőkanál méz
1 citrom leve
2 citrom reszelt héja
3 evőkanál dióolaj
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsök kivételével mindent tálba mérünk. A mézet felolvasztjuk, hozzáfacsarjuk 1 citrom levét, belereszeljük 2 citrom héját, és elkeverjük a dióolajjal.
A kimért alapanyagokhoz keverjük. Az elegyet sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített, 170 fokos sütőben 40-45 perc alatt megpirítjuk, közben 2-3-szor átforgatjuk, hogy egyenletesen süljön. Az aszalt gyümölcsöket feldaraboljuk, és az utolsó 5 percben hozzáadjuk. A granolát a sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd jól záródó dobozba tesszük. Légmentesen lezárva több hétig is megőrzi frissességét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése