2016. augusztus 22., hétfő

Carbonara rizottó

Nálunk óriási kedvenc a rizottó és a carbonara spagetti is. Azt hiszem ez egy nagyon klassz párosítás lett és ez az amit még biztosan elfogok máskor is készíteni. Nagyon ritkán főzöm kétszer ugyanazt, inkább a hagyományos ételekkel vagyok így, hogy néha megkívánom. De, ha nem törném a fejem azon, hogy mi újat próbálhatnék ki, akkor nem volna recept sem a blogomon. :)
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.







Carbonara rizottó
Hozzávalók 3-4 személyre:
20 dkg arborio rizs
20 dkg füstölt, húsos szalonna 
1 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
3 dkg vaj
1 dl száraz fehérbor
8 dl forró húsalaplé
5 dkg reszelt parmezán
frissen őrölt bors

Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk, és kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a kockára darabolt szalonnát, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a rizst, fehéredésig sütjük, majd felöntjük a fehérborral. Amikor már a rizs magába szívta a folyadékot, 2 merőkanálnyi levest adunk hozzá, majd apránként, fokozatosan tovább adagoljuk az alaplét. Közepes hőmérsékleten addig főzzük az ételt, amíg megfő a rizs. Levesszük a tűzről a rizottót, beletesszük a vajat és a parmezánt. Jól elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Pár percig állni hagyjuk, majd tálaljuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése