Kókuszkocka
Hozzávalók 20x30 cm-es tepsihez:
a piskótához
8 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
7 dkg fehér tönköly liszt
2,5 dkg étkezési keményítő
1 csapott teáskanál sütőpor
5 tojás (L-es méret)
10 dkg nyírfacukor
a csokoládé mázhoz
10 dkg vaj
8 dkg holland kakaópor
10 dkg nyírfacukor
3 dl tej
továbbá
25 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a keményítőt és a sütőport. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a fehérjét habbá verjük a cukor másik felével, majd a sárgáját a felvert habhoz adjuk. Ezután több részletben óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesre simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát! Miután megsült, eltávolítjuk a sütőpapírt, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. 5x5 cm-es kockákra daraboljuk.
A csokoládé mázhoz, felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, majd szép lassan a tejet. Hűlni hagyjuk.
A piskóta kockákat megmártjuk a csokoládé mázban, kókuszreszelékbe forgatjuk, majd rácsra vagy tálcára helyezzük.
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a keményítőt és a sütőport. A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukor felével, a fehérjét habbá verjük a cukor másik felével, majd a sárgáját a felvert habhoz adjuk. Ezután több részletben óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket. Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, egyenletesre simítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe 30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát! Miután megsült, eltávolítjuk a sütőpapírt, rácsra helyezve hagyjuk kihűlni. 5x5 cm-es kockákra daraboljuk.
A csokoládé mázhoz, felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a kakaóport és a cukrot, majd szép lassan a tejet. Hűlni hagyjuk.
A piskóta kockákat megmártjuk a csokoládé mázban, kókuszreszelékbe forgatjuk, majd rácsra vagy tálcára helyezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése