Káposztás csirkemell
Hozzávalók 4 személy részére:
a párolt káposztához
1 kg káposzta
3 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 dl fehérbor
2 evőkanál almaecet
2 teáskanál méz
só
bors
3-4 babérlevél
továbbá
4 egész csirkemellfilé
só
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
morzsolt kakukkfű
15 dkg kockázott bacon
2,5 dl tejföl
15 dkg reszelt mozzarella
Elkészítés:
A káposztát kettévágjuk, a torzsáját kivájjuk, majd vékony csíkokra felszeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk. Kevés olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, sózzuk és borsozzuk. Meglocsoljuk mézzel, amikor felolvadt felöntjük fehérborral és almaecetet adunk hozzá. Mellétesszük a babérlevelet, majd ráhalmozzuk a szeletelt káposztát. Átforgatjuk, fedő alatt kb. 40-45 perc alatt puhára pároljuk.
Egy közepes jénai aljára egyenletesen elosztjuk a káposztát. A csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, morzsolt kakukkfűvel és így ráhelyezzük. A kockázott bacont a csirkemellfilékre tesszük, meglocsoljuk tejföllel és a végén megszórjuk reszelt mozzarellával.
Alufóliával letakarva 180 fokos előmelegített sütőbe helyezzük kb. 1 óra hosszára. Az utolsó 10 percben fólia nélkül sütjük, hogy a sajt szépen rápiruljon.
Krémes tejfölös, vajas burgonyapürével tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése