De, ha már a paradicsomról van szó, akkor készítsünk belőle egy jó, krémes, sűrű levest.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
Sült paradicsomleves, parmezán chipsszel
Hozzávalók 2 személyre
1/2 kg húsos paradicsom
olívaolaj
só
őrölt bors
továbbá:
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szál friss bazsalikom levelei
2 evőkanál olívaolaj
1 doboz darabolt konzervparadicsom (40 dkg)
frissen őrölt bors
só
a csipszhez:
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A paradicsomot negyedeljük, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megspricceljük olívaolajjal, megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal, majd előmelegített, 200 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
A kétféle hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk. Olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a sült és a konzervparadicsomot, valamint a bazsalikomlevelet. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután felforrt, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Szükség szerint kevés vízzel hígíthatjuk.
A parmezánból egymástól viszonylag távol 1-1 púpozott teáskanálnyit kanalazunk egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsire. Előmelegített, 200 fokos sütőben 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük. Teljesen kihűtjük. Tálaláskor a levesbe is morzsolhatjuk. Kínálhatunk mellé bruschettát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése