2016. augusztus 1., hétfő

Kakukkfüves szűzérmék grillen, bazsalikomos salsa-val

Átléptünk az augusztusi hónapba, ami nekem villámgyorsan szokott telni, utána már az ősz következik. Nem azt mondom, hogy nem volna jó, ha néhány nap kicsit hűvösebb lenne, de úgyis lesz még sok borús és esős nap, amikor ki sem tudunk mozdulni. Amíg van rá alkalmunk ki kell használni és a szabadban keresni a főzési lehetőségeket, hiszen éppen eleget fogunk még a gáztűzhely mellett állni. Grill, kemence, vaslap vagy tárcsa, bőven tudunk válogatni és a bográcsozásról még nem is beszéltem. Még egy lecsónak is más az íze. :) De most maradjunk a grillnél és süssünk kakukkfüves szűzérméket, amihez kínáljunk bazsalikomos salsa-t. Az éhesebbeknek süthetünk mellé steak burgonyát.







Kakukkfüves szűzérmék grillen, bazsalikomos salsa-val
Hozzávalók 2 személy részére:
a kakukkfüves szűzérmékhez
50 dkg sertés szűz
1 teáskanál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj
só, bors

a bazsalikomos salsa-hoz
30 dkg paradicsom
1 fehér paprika
1/4 uborka
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
só,bors
3 szál bazsalikom

továbbá
ruccola 

Elkészítés:
A sertés szüzet kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk illetve kakukkfűvel és zúzott fokhagymával elkevert olajjal bekenjük. Egy órára hűtőbe helyezzük. Faszenes grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A salsa-hoz a zöldségeket megmossuk, nagyon apróra daraboljuk, tálba tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, extra szűz olívaolajjal és végül sóval, borssal ízesítjük. A 3 szál bazsalikom leveleit összedaraboljuk és a zöldségekkel összeforgatjuk. Tálalásig hűtőbe helyezzük. A kész hús szeleteket, salsa-val, ruccolával tálaljuk.
Ízlés szerint süthetünk hozzá steak burgonyát is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése