Kakukkfüves szűzérmék grillen, bazsalikomos salsa-val
Hozzávalók 2 személy részére:
a kakukkfüves szűzérmékhez
50 dkg sertés szűz
1 teáskanál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
olíva olaj
só, bors
a bazsalikomos salsa-hoz
30 dkg paradicsom
1 fehér paprika
1/4 uborka
2 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
só,bors
3 szál bazsalikom
továbbá
ruccola
Elkészítés:
A sertés szüzet kb. ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk illetve kakukkfűvel és zúzott fokhagymával elkevert olajjal bekenjük. Egy órára hűtőbe helyezzük. Faszenes grillen vagy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. A salsa-hoz a zöldségeket megmossuk, nagyon apróra daraboljuk, tálba tesszük. Meglocsoljuk balzsamecettel, extra szűz olívaolajjal és végül sóval, borssal ízesítjük. A 3 szál bazsalikom leveleit összedaraboljuk és a zöldségekkel összeforgatjuk. Tálalásig hűtőbe helyezzük. A kész hús szeleteket, salsa-val, ruccolával tálaljuk.
Ízlés szerint süthetünk hozzá steak burgonyát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése