Hozzávalók 4 személy részére:
a rozmaringos-őszibarackos sertésszelethez
8 szelet sertéscomb
frissen őrölt bors
só
3 evőkanál olívaolaj
2 fej vöröshagyma
1-2 szál rozmaring
3 gerezd fokhagyma
1 dl száraz fehérbor
1 dl víz
50 dkg őszibarack
3 evőkanál balzsamecet
a fűszeres rizshez
20 dkg jázmin rizs
2 teáskanál rizsfűszer keverék
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt sertéscombokat sózzuk és borsozzuk, majd felhevített olívaolajon mindkét oldalát megpirítjuk. A vöröshagymát megpucoljuk és a fokhagyma gerezdekkel együtt apróra daraboljuk, a húshoz adjuk. A rozmaring szálról a leveleket letépjük, a borral és a vízzel együtt hozzáadjuk. Lefedve szinte teljesen készre pároljuk. A barackot vékony cikkekre szeljük.
Amikor már majdnem kész a hús, a fedőt eltávolítjuk, hozzáadjuk a balzsamecetet és a barack szeleteket. Pár percig tovább főzzük, amíg a gyümölcs összeesik. Vigyázzunk, hogy ne főzzük szét.
A jázmin rizst többször átmossuk, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, majd hozzáadunk két teáskanállal a rizsfűszer keverékből. Addig főzzük, amíg teljesen el nem fő a víz alatta. Amennyiben szükséges pótoljuk közben, ha még nem puhult volna meg kellőképpen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése