2016. augusztus 30., kedd

Kapros-mustáros csirkemell, tepsis cukkini rösztivel

Amíg tart ez a szép nyári idő és bízom abban, hogy sokáig így is marad, addig csakis üde, könnyű ebédeken gondolkodok. Jó, tudom néha kell a pasis étel is, de szerintem ezt azért a legtöbben szeretik. A cukkini és a burgonya jó párosítás, főleg azoknak, akik annyira nincsenek oda a zöldségért. Jól ellensúlyozzák egymást és nem lesz kimondottan karakteres tök ízű.
Ami még jó, hogy gyorsan elkészíthető, bár a sütőt be kell gyújtani, de ígérem rövid időre.











Kapros-mustáros csirkemell, tepsis cukkini rösztivel
Hozzávalók 4 személy részére:
a kapros-mustáros csirkemellfiléhez
80 dkg csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj

frissen őrölt bors
1 dl száraz fehérbor
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 csapott kávéskanál étkezési keményítő
2,5 dl tejföl
2 evőkanál mustár
1 csokor kapor

a tepsis cukkini rösztihez
50 dkg cukkini
25 dkg burgonya
1 vöröshagyma
15 dkg reszelt sajt
3 tojás
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellfilét felkockázzuk. A fokhagyma gerezdeket összetörjük, feldaraboljuk és olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkemellfilét, majd sózzuk, borsozzuk és végül szerecsendióval is megszórjuk. Ráöntjük a bort, majd fedő alatt puhára pároljuk. A mustárt és a keményítőt kikeverjük a tejföllel, elvegyítjük benne az apróra darabolt kaprot. A végén a kész csirkemellet ezzel sűrítjük.
A körethez a cukkinit, a burgonyát és a vöröshagymát megpucoljuk, tökgyalun lereszeljük. A tojást kettéválasztjuk. A sárgáját hozzáadjuk a reszelt zöldségekhez, sózzuk és borsozzuk, végül a reszelt sajtot is elvegyítjük benne. A fehérjét felverjük, óvatosan belekeverjük. Olívaolajjal kikent közepes jénaiba kanalazzuk, elsimítjuk. Előmelegített 180 fokos sütőbe 40-45 perc alatt készre sütjük.
Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, így a legkönnyebb szeletelni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése