Nézzetek szét, vásároljatok és készítsétek el ezt a finom süteményt, ami akár karácsonyra is asztalra kerülhet.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
Aszalt áfonyás, diós sütemény csokoládéval
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához
8 dkg fehér tönkölyliszt
8 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
10 dkg nyírfacukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
6 dkg tejföl
1 dl olaj
8 dkg durvára tört dió
5 dkg aszalt vörös áfonya
a tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1/2 dl habtejszín
vörös áfonya
dió
Elkészítés:
A kétféle lisztet tálba mérjük, elvegyítjük bennük a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. A tojást felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a tejfölt meg az olajat, és simára keverjük. Beleszitáljuk a lisztes elegyet, majd beleforgatjuk a diót és a vörös áfonyát. A sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütőpapírt eltávolítjuk, a tortát rácsra téve hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét a tejszínnel összeolvasztjuk, majd a sütemény tetején elkenjük. Dióval és áfonyával díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése