A Cookori által forgalmazott Tescoma tésztavágóval könnyen, gyorsan elkészíthetjük, mert csak végig kell húzni a kinyújtott tésztán és az így kapott kockákat már tehetjük is a tepsire, ráadásul pár perc alatt készre sülnek.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
Rozmaringos keksz
Hozzávalók 20 db-hoz:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg fehér tönkölyliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1 csapott teáskanál só
6 dkg hideg vaj
1/2 dl hideg tej
1 tojás
tetejére:
víz
fleur de sel
Elkészítés:
A kétféle lisztet kimérjük, elvegyítjük bennük a sütőport, a rozmaringot és a sót. Hozzáadjuk a kockára vágott vajat, a tejet és a tojást. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 5 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk. A Tescoma tésztavágó hengerrel kekszeket formázunk, mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A kimaradt tésztát újragyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk. A kekszeket villával megszurkáljuk, vízzel megspricceljük, majd fleur de sellel vagy bármilyen nagy szemű sóval megszórjuk. Előmelegített, 200 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése