A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
Sütőtökös-csokoládés puha keksz
Hozzávalók kb. 20 db-hoz
20 dkg sütőtökpüré
1 tojás
10 dkg nyírfacukor
12 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
6 dkg holland kakaópor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
5 dkg étcsokoládécsipsz
Elkészítés:
A tojást kikeverjük a nyírfacukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a sütőtököt. A lisztet tálba mérjük, elvegyítjük benne a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót. A sütőtökös keverékhez adjuk, majd beleforgatjuk a csokoládécsipszet. Legalább 1/2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozhassunk vele. A masszából a két tenyerünk között kisebb gombócokat formázunk, majd egymástól nagyobb távolságra mindet sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a kekszeket. Rácsra szedjük, és hűlni hagyjuk.
Tipp: amíg 1 adagot megsütünk, rakjuk vissza a hűtőbe a maradék tésztát, így a vaj nem olvad meg benne. A sütemény kekszesdobozban, hűvös helyen tárolva sokáig puha marad.
Szia! A sütőtökpürét nyers,sült vagy főtt tökből készíted?
VálaszTörlésSzia! Sült sütőtökpürét használtam. Szerintem az a legfimomabb. :-)
TörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés