2016. december 5., hétfő

Almás, körtés zöldségkrémleves

Amikor ilyen hideg reggelek vannak, mint a mai is, különösen jól esik egy bögre forró krémleves. Jöhet ebédre, vacsorára a lényege, hogy felmelegít. A leveském nem most készült, még amikor kicsit enyhébb, ősziesebb idő volt, de azt hiszem ma a legaktuálisabb.
Szerintem a finom krémleves titka, a húsalaplé. Zöldség és gyümölcs kombináció számomra a legkedveltebb, de önmagában külön-külön egy finom sajtos pirítóssal, ropogós bagettel vagy baconnal tetszés szerint variálhatjuk






Almás, körtés zöldségkrémleves
Hozzávalók 4 személy részére:
2 alma
2 körte
4 burgonya
2 répa
2 szál újhagyma
1,5 liter húsalaplé vagy víz
1 dl 30%-os tejszín
fehérbors
morzsolt kakukkfű
őrölt szerecsendió


a tálaláshoz:
bruscetta, bagett

Elkészítés:
A gyümölcsöket és a zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. Fazékba tesszük, felöntjük húsalaplével, majd addig főzzük, amíg megpuhulnak. Krémesre turmixoljuk, fűszerekkel ízesítjük és végül hozzáadjuk a tejszín. Visszahelyezzük a gáztűzhelyre és forralásig hevítjük.
Bruscettával vagy pirított bagettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése