A nyírfacukor termékei közül egyre többmindent választhatunk süteményeink elkészítéséhez, ilyen például a gluténmentes, vaníliaízű pudingpor is.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin decemberi számában is.
Citromkrémes máktorta gluténmentesen
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához
10 dkg mák
10 dkg darált dió
5 dkg kókuszreszelék
4 tojásfehérje
2 tojássárgája
5 dkg nyírfacukor
a krémhez:
1 csomag Nyírfacukor gluténmentes, vaníliaízű pudingpor (8 dkg)
2 dl tej
1 dl citromlé
1 citrom reszelt héja
2 tojássárája
20 dkg mascarpone
a tetejére:
kókuszreszelék
Elkészítés:
A tojásfehérjét a nyírfacukorral kemény habbá verjük. A mákot, a diót, a kókuszreszeléket és a tojássárgáját hozzáadjuk. Óvatosan összeforgatjuk, majd a sütőpapírral bélelt tortaformába kanalazzuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!) Rácsra borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk, és a tésztát hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután 2 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingport kikeverjük a tejjel, a citromlével és -héjjal, valamint a tojássárgájával, majd lassú tűzön krémesre főzzük. Lefedve hagyjuk teljesen kihűlni, majd kihabosítjuk a mascarponéval.
Az egyik piskótalapot tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, és ráhelyezzük a másik lapot. A maradék krémmel bevonjuk a tortát, majd a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel. Tálalás előtt legalább 1-2 órára hűtőbe tesszük
Csodaszep torta lett,a mak-citrom parost meg imadjuk :)
VálaszTörlésNem tudtam kettévágni mert nagyon lapos maradt a piskóta!
VálaszTörlés