A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin novemberi számában is.
A Cookori által forgalmazott Ibili baguette formában készültek, amit imádok használni, mert tényleg jó ropogósra sül és a formája is tökéletes lesz.
Hagymás-fűszeres bagett
Hozzávalók 4 db-hoz
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz és a formázáshoz
2 dkg friss élesztő
1 teáskanál méz
2 kávéskanál só
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dl víz
továbbá:
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál morzsolt oregánó
1 teáskanál morzsolt bazsalikom
frissen őrölt bors
só
Elkészítés:
A kétféle lisztet tálba mérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, elvegyítjük bennük a mézet, a sót és az olajat, majd a víz hozzáadásával rugalmas, kissé lágy tésztát dagasztunk. Kelesztőtálba helyezzük, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Közben a hagymákat megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd az olívaolajon megdinszteljük. Megszórjuk a fűszerekkel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Félretéve hűlni hagyjuk.
A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Az első tésztacipót enyhén lisztezett felületen kisodorjuk, majd téglalap alakúra, kb. 5 mm vékonyra nyújtjuk. Megkenjük fűszeres hagymával, feltekerjük, megformázzuk, és a formába helyezzük. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. Éles késsel mindegyik tetejét bevágjuk, letakarva a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Nagyon jól néz ki. Biztos finom is. Szereted a pékárut. Játékra hívlak Limara pékségébe:
VálaszTörléshttp://korsocska.blogspot.hu/2016/12/21-szakacsmustra-kiiras.html