A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
Kávés-vaníliás madeleine
Hozzávalók 24 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1/2 bögre fehér tönkölyliszt
1/2 bögre teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 evőkanál azonnal oldódó kávépor
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 bögre olvasztott vaj (12 dkg) + 1 evőkanál a formához
3 tojás
1/3 bögre nyírfacukor
1 evőkanál kókuszcukor
1 evőkanál méz
1 teáskanál vaníliakivonat
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük a kávét és a sütőport. A tojást felverjük a kétféle cukorral, a mézzel, majd hozzáadjuk a vajat. Vaníliakivonattal és a vaníliarúd magjaival ízesítjük. Hozzádolgozzuk a száraz keveréket. 2 órára hűtőbe tesszük, majd habzsákba szedjük. A madeleine sütőformát kikenjük olvasztott vajjal, és megtöltjük a tésztával, vigyázva arra, hogy a mélyedéseket ne nyomjuk tele színültig.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük. A kész süteményt rögtön kivesszük a formából, és a maradék tésztát is kisütjük. A madeleine-t rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése