2017. március 21., kedd

Tavaszi saláta főtt tojással és pirított szalonnával

Azt hiszem el lehet mondani, hogy itt tavasz. Ragyogó napsütéses, eső mentes hét elé nézünk és nincs is más dolgunk, mint egy kicsit kimenni a szabadba, friss levegőt szívni. Lekerülnek a téli kabátok és hoppááá... jön a fogyókúra. Természetesen ez nem mindenhol mondható el, de azért egy karácsonyt, egy farsangi fánk evést és néhol egy-egy disznóvágási hurka kolbászt is letudtunk már magunk mögött. Ilyenkor jöhetnek a friss saláták. Szerintem jobban is kívánjuk már. Egyre többféle friss hazai zöldséget lehet kapni, amiből egy kis fűszerrel, dresszinggel igazán finomra elkészíthetjük.
A fűszereket a Fűszerész webshopjáról azonnal beszerezhetjük.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.







Tavaszi saláta főtt tojással és pirított szalonnával
Hozzávalók 4 személyre
1/2 fej jégsaláta
4 paradicsom
2 fehér húsú paprika
1/2 kígyóuborka
2-3 piros retek
6 evőkanál konzervkukorica
10 ecetes pepperoni
4 főtt tojás
10 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna ropogósra sütve
reszelt parmezán

az öntethez:
1 evőkanál tavaszi saláta fűszerkeverék
1 teáskanál fekete szezámmag
1 teáskanál morzsolt petrezselyemzöld
1/2 kávéskanál őrölt bors

1 teáskanál méz
3 evőkanál lenmagolaj
3 evőkanál almaecet
2 evőkanál frissen facsart citromlé

Elkészítés:
A jégsalátát a többi zöldséggel és a pepperonival együtt feldaraboljuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a kukoricát is. Az öntet hozzávalóit simára keverjük, és a feldarabolt zöldségekre öntjük. A salátát kisebb tálakba szedjük, a cikkekre vágott tojással, a sült szalonnával és reszelt parmezánnal tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése