Az edény.hu webshopban elérhető ez a szuper lecsavarható nyélellel rendelkező serpenyő.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin márciusi számában is.
Serpenyőben sült, duplán csokoládés csiga
Hozzávalók 8 db-hoz
20 dkg liszt + kevés a nyújtáshoz
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4 dkg olvasztott vaj
1,5 dl langyos tej
2 dkg friss élesztő
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál só
1 tojás
a töltelékhez:
4 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg csokoládécsipsz
a tálaláshoz:
nyírfaporcukor
Elkészítés:
A liszteket kimérjük, elvegyítjük bennük az élesztőt, a cukrot és a sót. Hozzáadjuk a tojást, a vajat és a tejet. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Kelesztőtálban lefedve, szobahőmérsékleten 1 órát pihentetjük. Lisztezett felületre borítjuk, finoman átgyúrjuk, és 25 x 25 cm-es lappá nyújtjuk.
A nyírfacukorhoz adjuk a kakaóport, jól elkeverjük. A tésztát megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a kakaós cukorral és a csokoládécsipsszel. Szorosan feltekerjük, 8 egyenlő részre vágjuk. A csigákat szellősen a serpenyőbe rakosgatjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük úgy, hogy előtte a serpenyő nyelét eltávolítjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük, a serpenyőben hagyjuk kihűlni.
Ha nem azonnal fogyasztjuk, bármikor visszatehetjük a forró sütőbe, átmelegítve ugyanolyan lesz, mint frissen sütve. Tálalás előtt nyírfaporcukorral megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése