De most hűsítsük magunkat egy jéghideg joghurtos eperkrémlevessel, amibe édeskés túrógombóc került és savanykás málna.
A recept megtalálható a Kifőztük gasztromagazin júniusi számában is.
Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, málnával
Hozzávalók 4 személyre
1 kg friss eper
4 evőkanál nyírfacukor
2 dl görög joghurt
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál frissen facsart citromlé
a túrógombóchoz:
30 dkg házi túró
3 evőkanál búzadara
2 tojás
1 evőkanál nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
a tálaláshoz:
15 dkg friss málna
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd fazékba téve annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a citromhéjat, és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Elvegyítjük benne a joghurtot és a frissen facsart citromlevet. Hűlni hagyjuk, majd 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
A túrót összetörjük, hozzádolgozzuk a búzadarát, a tojást, a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, és lobogva forró vízbe rakjuk. Miután feljöttek a víz tetejére, 2-3 perc elteltével mindet kiszedjük.
A forró gombócokat a hideg levesbe téve, friss málnával megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése