Amíg újburgonyát lehet kapni, addig mi krumplit krumplival eszünk. Na jó, nem egészen így van, de gyakrabban választom köretként. Ropogós, friss és alacsonyabb szénhidrát tartalommal is rendelkezik, mint az öreg. Őszintén én azt már nem is nagyon szeretem. Ez most tényleg egy amolyan könnyű vasárnapi ebédre is eltudom képzelni.
Dupla túrós sertésszelet, bazsalikomos és fokhagymás újburgonyával
Hozzávalók 4 személy részére
Hozzávalók 4 személy részére
8 szelet sertéscomb
só
frissen őrölt bors
25 dkg juhtúró
25 dkg házi tehén túró
1 tojás
25 dkg juhtúró
25 dkg házi tehén túró
1 tojás
2 evőkanál zsemlemorzsa
1 csokor aprított kapor
20 dkg szeletelt bacon
1 csokor aprított kapor
20 dkg szeletelt bacon
olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
a körethez
1 dl olaj
5 bazsalikom szàl levelei
5 gerezd fokhagyma
1 kg újburgonya
5 gerezd fokhagyma
1 kg újburgonya
Elkészítés:
A sertéscombot enyhén kiklopfoljuk, megszórjuk sóval és borssal. A kétféle túrót kikeverjük a tojással, a zsemlemorzsával és a kaporral. A hús szeleteket megtöltjük, feltekerjük, majd baconbe göngyöljük. (Ügyeljünk arra, hogy a végeket betakarja, hogy minél kevesebb túró folyjon ki.) Olívaolajjal kikent jénaiba helyzezük, meglocsoljuk fehérborral és alufóliával lefedve, előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük kb. 1,5 órára. Az utolsó 10-15 percben fólia nélkül megpirítjuk a tetejét.
A burgonyát megmossuk, ketté vágjuk és egy nagyobb serpenyőbe tesszük. Olajjal meglocsoljuk, Zúzott fokhagymával és aprított bazsalikommal összekeverjük, majd fedő alatt félpuhára pároljuk. Ezután fedő nélkül magasabb lángon megpirítjuk.
A kész burgonyát rögtön tálaljuk a dupla túrós sertésszelet mellé. Kínálhatunk hozzá csemege vagy kovászosuborkát, illetve friss salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése