2017. június 13., kedd

Leveles tésztában sült fűszeres camembert

Nagy sajt rajongók vagyunk mind a ketten és van olyan szombati nap, amikor nincs kedvem bonyolult étel elkészítéséhez - ez amúgy gyakran így szokott lenni, arra ott a vasárnap -, akkor előfordul, hogy rántott vagy sült sajt az ebéd valamilyen könnyű körettel. Itt a leveles tészta adott, ehhez már nem is hiányzott más, mint egy üveg házi áfonyalekvár és egy adag vinegrettés madársaláta.








Leveles tésztában sült fűszeres camembert
Hozzávalók 4 személy részére:
20 dkg leveles tészta
4 camembert sajt (10-12 dkg/db)
friss rozmaring, bazsalikom és kakukkfű levelek
4 gerezd zúzott fokhagyma
1 tojás sárgája

továbbá
áfonyalekvár

a salátához
1 doboz madársaláta
3 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál magosmustár
1 teáskanál méz

bors

Elkészítés:
A camember sajtok tetejét bevágjuk középen, beleszúrunk egy pár rozmaring,bazsalikom és kakukkfű levelet és bekenjük a tetejét zúzott fokhagymával. A leveles tésztánkat kiterítjük, 4 kockára szeljük, majd mindegyikre egy-egy camembertet helyezünk és becsomagljuk. Megfordítjuk úgy, hogy alul legyen a hajtás és sütőpapírra helyezzük. Felvert tojássárgájával megkenjük, majd előmelegített 180 fokos sütőbe helyezzük és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A salátát megmossuk. A balzsamecetet kikeverjük az olívaolajjal, a magosmustárral és a mézzel, majd sóval, borssal ízesítjük és a madársalátához adjuk, végül megforgatjuk.
Áfonyalekvárral tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése