Még mindig jó roppanós az újburgonya, használjuk ki és készítsünk belőle friss kaporral, egy adag fetasajjtal hűsítő leveskét. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.
Kapros újburgonya leves, fetasajttal
Hozzávalók:
70 dkg újburgonya
1 bögre zöldborsó
1 bögre konzerv bab
3 szál újhagyma
2 szál gyökér
1 csokor aprított kapor
1 dl tejszín
4 liter húsalaplé
3 evőkanál citromlé
só, bors
továbbá
10-15 dkg fetasajt
aprított petrezselyem
Elkészítés:
Az újburgonyát megmossuk és hámozzuk a gyökérrel együtt. Az utóbbit és az újhagymát felkarikázzuk, a burgonyát kockára daraboljuk, majd egy fazékba tesszük. Felöntjük húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután felforrt, közepes lángon főzzük 10 percig, ezután hozzáadjuk a borsót és a babot, végül kaporral megszórjuk. További 10-15 percig főzzük. Meglocsoljuk tejszínnel és citromlével savanyítjuk.
Behűtve vagy melegen fetasajttal friss petrezselyemmel tálaljuk!
Tipp: ha nincs húsalaplénk, tegyünk hozzá több gyökeret illetve mehet pluszba hozzá répa, karalábé, új zeller ízlés szerint.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése