2017. augusztus 17., csütörtök

Kakaós-csokoládés gofri, mentás szederhabbal

Ha már gofri, akkor tuti, hogy valamilyen habos lehet. Szigorúan valamilyen gyümölcsös vagy egyéb más ízesítésű hab jár hozzá. Ha csak lekvár volna itthon, akkor csakis palacsinta jöhetne szóba. Ezt a finom szeder habot igazán könnyű elkészíteni, csupán arra kell figyelni, hogy a magok tutira el legyen távolítva, mert különben eldugul a szifon, ahogy most én is jártam sajnos. A fele benne maradt, így azt kikanalaztuk és úgy pakoltuk rá a maradékra. Természetesen kárba semmi sem vész nálunk.











Kakaós-csokoládés gofri, mentás szederhabbal
Hozzávalók 12 db-hoz (1 bögre=2,5 dl):
1 bögre teljeskiőrlésű liszt
1 bögre fehér liszt
1/2 bögre holland kakaópor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
1 bögre görög joghurt
1 bögre tej
3 tojás
8 dkg olvasztott vaj
1/4 bögre sötét nádcukor
1/3 bögre csokoládécsepp

a tejszínhabhoz:
4 dl 30%.os habtejszín
30 dkg szeder
1 szál menta
4 evőkanál cukor

Elkészítés:
A szedret összeturmixoljuk, felfőzzük cukkoral és a mentával. Miután kellőképpen besűrűsödött kivesszük a mentát, majd sűrű szitán átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a habtejszínt, végül a szifonba öntjük és belenyomunk egy patront. Legalább fél napra hűtőbe helyezzük.
A gofri tésztájához kimérjük a liszteket, elvegyítjük benne a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghrutot és a kimért száraz alapanyagot a tejjel felváltva. Beleforgatjuk a csokoládé csepekket, végül gofris sütőben kisütjük.
Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. Tálaláskor mentás szederhabbal kínáljuk!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése