Kakaós-csokoládés gofri, mentás szederhabbal
Hozzávalók 12 db-hoz (1 bögre=2,5 dl):
1 bögre teljeskiőrlésű liszt
1 bögre fehér liszt
1/2 bögre holland kakaópor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
1 bögre görög joghurt
1 bögre tej
3 tojás
8 dkg olvasztott vaj
1/4 bögre sötét nádcukor
1/3 bögre csokoládécsepp
a tejszínhabhoz:
4 dl 30%.os habtejszín
30 dkg szeder
1 szál menta
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A szedret összeturmixoljuk, felfőzzük cukkoral és a mentával. Miután kellőképpen besűrűsödött kivesszük a mentát, majd sűrű szitán átpaszírozzuk. Hozzáadjuk a habtejszínt, végül a szifonba öntjük és belenyomunk egy patront. Legalább fél napra hűtőbe helyezzük.
A gofri tésztájához kimérjük a liszteket, elvegyítjük benne a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport. A tojásokat habosra verjük a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat, a joghrutot és a kimért száraz alapanyagot a tejjel felváltva. Beleforgatjuk a csokoládé csepekket, végül gofris sütőben kisütjük.
Rácsra helyezzük és hűlni hagyjuk. Tálaláskor mentás szederhabbal kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése