2017. augusztus 30., szerda

Olasz kolbászos krumplileves

Az utolsó meleg napok jönnek, ahogy rá pillantottam most az előrejelzésre. Szomorú vagyok, mert az átmenet mindig elmarad. A 30 fokok után a 26-27 jól esett volna, nem pedig 20-23, amikor már azért szükség van kabátra vagy melegebb öltözetre. Hűvösebb napokon jobban kívánjuk a forró, tartalmasabb leveseket és egyre többet gondolunk az őszi ételekre is, amikor menüt tervezünk. Legalábbis nálam ez éppen így van most.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.







Olasz kolbászos krumplileves
Hozzávalók
10 dkg száraz kolbász
1,5 l húsalaplé
10-12 olajban eltett aszalt paradicsom
2 evőkanál olaj (az aszalt paradicsomos üvegből)
6-8 burgonya
2 evőkanál aprított friss bazsalikomlevél
2 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld
1 rozmaringág levelei
1-2 gerezd zúzott fokhagyma

frissen őrölt bors
1 dl tejszín

a tálaláshoz:
pirított bagett

Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk, az olajon zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított fűszernövényeket, az aszalt paradicsomot, végül a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felöntjük a húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A burgonya puhulásáig főzzük. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, és további 5 percig rotyogtatjuk. A levest pirított bagettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése