A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin augusztusi számában is.
Olasz kolbászos krumplileves
Hozzávalók
10 dkg száraz kolbász
1,5 l húsalaplé
10-12 olajban eltett aszalt paradicsom
2 evőkanál olaj (az aszalt paradicsomos üvegből)
6-8 burgonya
2 evőkanál aprított friss bazsalikomlevél
2 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld
1 rozmaringág levelei
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
só
frissen őrölt bors
1 dl tejszín
a tálaláshoz:
pirított bagett
Elkészítés:
A kolbászt felkarikázzuk, az olajon zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az aprított fűszernövényeket, az aszalt paradicsomot, végül a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Felöntjük a húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A burgonya puhulásáig főzzük. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, és további 5 percig rotyogtatjuk. A levest pirított bagettel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése