2017. augusztus 8., kedd

Őszibarackos-joghurtos sütemény

Hétvégén, amikor már bent is elérte a hőmérő a 30 fokot, kezdtem feladni. De valami desszert csak kellett a vasárnapi ebéd mellé. Nővéremtől kaptam szép őszibarackokat, ami már kezdő ötletnek jó volt. Gyorsan elküldtem Emmát Apával, hogy vegyenek babapiskótát és görögjoghurtot. Ezt varázsoltam belőle. Jelzem, majdnem elfogyasztottuk egyszerre. :)









Őszibarackos-joghurtos sütemény
Hozzávalók 1 kenyérsütő formához:
20 dkg babapiskóta
80 dkg görög joghurt
3 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál vanília kivonat
4-5 őszibarack
4 teáskanál zselatin
4 evőkanál víz

Elkészítés:
A formát béleljük ki fóliával, helyezzünk alulra egy sor babapiskótát. Az őszibarackot hámozzuk meg, vágjuk cikkekre, majd apró darabokra és keverjük a joghurthoz. A zselatint vízzel együtt hevítsük fel, majd adjunk hozzá pár kanállal a gyümölcsös joghurtból és az egészet tegyük a többihez, majd gyorsan keverjük össze. Öntsük az egészet a formába és végül takarjuk be egy réteg babapiskótával. Helyezzük hűtőbe egy éjszakára.
Másnap borítsuk ki és díszítsük barack szeletekkel és mentával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése