Most egy szuper egészséges muffint sütöttem, ami reggelire vagy kávé mellé tízóraira kitűnő választás lehet. A sütike nyírfacukorral készült, így bátran fogyaszthatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.
Áfonyás muffin
Hozzávalók 9 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre hajdinaliszt
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál szeletelt mandula
1 kávéskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 bögre nyírfacukor
1 tojás
1/4 bögre dióolaj
1/2 bögre tej
1 bögre áfonya (fagyasztott is lehet)
Elkészítés:
A lisztek keverékében elvegyítjük a kókuszreszeléket, a mandulát, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást kihabosítjuk az olajjal és a nyírfacukorral, hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az áfonyát, és a masszát muffintepsi kapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazzuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése