2017. szeptember 28., csütörtök

Áfonyás muffin

Friss áfonyát szinte bármikor lehet kapni. Mi nagyon szeretjük, érdemes betakolni belőle még most, mert jó árban lehet még kapni. Fagyasztani is lehet, nem kell félni tőle, amit bármikor felhasználhatunk süteménybe vagy akár mártást is készíthetünk belőle, hiszen sajtfélékhez, húsokhoz pompás kiegészítő lehet.
Most egy szuper egészséges muffint sütöttem, ami reggelire vagy kávé mellé tízóraira kitűnő választás lehet. A sütike nyírfacukorral készült, így bátran fogyaszthatjuk.
A recept megjelent a Kifőztük gasztromagazin szeptemberi számában is.









Áfonyás muffin
Hozzávalók 9 db-hoz, 2,5 dl-es bögrével mérve
1 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1/4 bögre kókuszliszt
1/4 bögre hajdinaliszt
2 evőkanál kókuszreszelék
2 evőkanál szeletelt mandula
1 kávéskanál sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
1/2 bögre nyírfacukor
1 tojás
1/4 bögre dióolaj
1/2 bögre tej
1 bögre áfonya (fagyasztott is lehet)

Elkészítés:
A lisztek keverékében elvegyítjük a kókuszreszeléket, a mandulát, a sütőport és a szódabikarbónát. A tojást kihabosítjuk az olajjal és a nyírfacukorral, hozzáöntjük a tejet, majd a lisztes keverékhez adjuk, és az egészet simára dolgozzuk. Végül beleforgatjuk az áfonyát, és a masszát muffintepsi kapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazzuk. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése