Hozzávalók (22 cm átmérőjű tortaformához):
(Minden legyen szobahőmérsékletű)
25 dkg mascarpone
1 dl tej
5 dkg vaj
1 evőkanál citromlé
6 dkg liszt
2 dkg keményítő
14 dkg porcukor
6 tojás
egy csipet só
a szilvaszószhoz:
50 dkg szilva
1 teáskanál őrölt fahéj
1 kávéskanál őrölt gyömbér
1 nagy evőkanál méz
1 dl vörösbor
Elkészítés:
A tojásokat külön választjuk. A sárgáját kikeverjük a mascarponéval, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tejet és végül az egy evőkanál citromlevet, simára keverjük. Elvegyítjük benne az átszitált lisztet és a keményítőt. A fehérjét habbá verjük a cukorral és a csipet sóval, majd a krémes masszához adjuk. Az így kapott könnyű krémet alufóliával becsomagolt tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk és vízfürdőbe állítjuk. Előmelegített 200 fokos sütőbe helyezzük 17 percre, majd csökkentjük 135 fokra a hőmérsékletet és további 30 percig sütjük. Tortaformában hagyjuk kihűlni, tálalásig hűtőbe helyezzük. A legjobb, ha egy éjszakát pihen.
Elkészítjük hozzá a szilvaszószt. A szilvát kettévágjuk és kimagozzuk, majd főzőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a fahéjat, a mézet, a gyömbért és egy citrom reszelt héját. Felöntjük vörösborral, fedő alatt sűrűre főzzük. A forró szósszal meglocsoljuk a hideg sajtortát és így kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése