Almás, camembert mártásos karaj polentával
Hozzávalók 4 személy részére
80 dkg szeletelt karaj
1 teáskanál morzsolt rozmaring
1 teáskanál morzsolt kakukkfű
2 evőkanál liszt
frissen őrölt bors
só
4 alma turmix 2 dl víz
20 dkg camembert
1 vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
a polentához:
(1 bögre=2,5 dl)
1 bögre kukorica dara
1,5 bögre tej
1,5 bögre víz
frissen őrölt bors
őrölt szerecsendió
só
5 dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A fűszereket összekeverjük a liszttel. A karaj szeleteket sózzuk és borsozzuk, majd megforgatjuk a fűszeres lisztben. Az olajat felhevítjük, amin megdinszteljük vöröshagymát, amit előzőleg megpucoltunk és apró kockára daraboltunk. A karaj szeleteket ráhelyezzük és mindkét oldalukat megpirítjuk, majd kiszedjük a serpenyőből. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk a sajttal együtt és a visszamaradt hagymára tesszük. Felöntjük vízzel, majd fedő alatt megpároljuk és hagyjuk, hogy a sajt is szépen elolvadjon. Ezután botturmix segítségével krémesre turmixoljuk. A hús szeleteket visszahelyezzük, felöntjük tejszínnel, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Közben elkészítjük a polentát. A kukoricadarát kimérjük, hozzáadjuk a vizet és a tejet, majd közepes lángon folyamatosan kevergetve krémesre főzzük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Végül hozzáadjuk a vajat és a parmezánt és belekeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése