Maláj csirkecombok, petrezselymes naannal
Hozzávalók (4 személy részére):
1,5 kg csirkecomb
a páchoz:
40 dkg görög joghurt
1 konzerv darabolt paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
2 vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál garam masala
só
a naan lepényhez:
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg liszt
1 dkg friss élesztő
2 kávéskanál só
2 teáskanál cukor
12 dkg joghurt
2 evőkanál olaj
1 dl langyos tej
kb. 1 dl víz
1 kis csokor darabolt petrezselyem
Elkészítés:
Először elkészítjük a pácot. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A konzerv darabolt paradicsomot kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a fűszereket. A csirkecombokat tepsibe sorakoztatjuk, leöntjük a páccal, majd alufóliával betakarjuk és hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Másnap előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, kb. egy óra alatt puhára pároljuk.
A naan lepényhez először a langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a kimért lisztekhez, majd elvegyítjük benne a sót, az olajat és a petrezselymet. További víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, majd cipót formálunk belőle. Ezután 10 percet pihentetjük, végül mindegyiket egész vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát készre sütjük, rácsra tesszük és letakarjuk egy konyharuhával.
A szaftos csirkecombokat naan lepénnyel és, vagy rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése