Parmezános-borsós csirkemell, gnocchival
Hozzávalók:
1 kg csirkemell
2 fej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál kakukkfű
3 dl csirkehús alaplé
20 dkg borsó
1 dl tejszín
2 teáskanál keményítő
5 dkg parmezán
1/2 csokor friss petrezselyem
Gnocchihoz:
40 dkg burgonya
10 dkg rétesliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
1 tojás
1 kávéskanál só
Elkészítés:
A csirkemellet daraboljuk kisebb kockákra. A lilahagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra, majd olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a húst, pirítsuk fehéredésig, majd ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal és kakukkfűvel. Öntsük fel csirkehús alaplével, fedjük le és pároljuk 30 percig. Ezután adjuk hozzá a borsót és főzzük további 10 percig. A tejszínt keverjük ki a keményítővel. Vegyük le a fedőt, öntsük hozzá a tejszínt, sűrítsük be vele. Ezután zárjuk el, mehet hozzá a reszelt parmezán és keverjük addig, amíg el nem olvad. (Amennyiben nagyon elfőné a levét, akkor adjunk hozzá húsalaplevet vagy vizet. Inkább krémes legyen, mint nagyon sűrű.) A petrezselymet mossuk meg, daraboljuk apróra és szórjuk meg vele a kész tejszínes csirkemellet.
A gnocchihoz a burgonyát főzzük meg héjában, majd hámozzuk meg, törjük össze és hagyjuk kihűlni. Üssünk hozzá egy tojást, adjuk hozzá a kimért liszteket, ízesítsük sóval, majd jól gyúrjuk össze. Szórjuk meg a munkalapot rétesliszttel, osszuk a tésztát 4 részre, majd sodorjunk belőle ujjnyi vastag rudakat. Daraboljuk fel, ha van kedvünk és időnk díszíthetjük villával. Szórjuk meg rétesliszttel, gyűjtsük tálba.
Forrásban lévő sós vízbe főzzük ki kb. 7 perc alatt. Vegyük ki, szűrjük le, majd adjuk a kész csirkemellhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése