Ricottás - sült paprikakrémes csigák
Hozzávalók (16 db-hoz):
200 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
150 g zabliszt
100 g fehér liszt
20 g élesztő
1 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
kb. 2 dl langyos víz
7 g só
35 g olvasztott vaj
250 g ricotta
3 evőkanál sült paprikakrém
Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe, adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd hagyjuk állni 10 percig. A liszteket mérjük ki a dagasztó tálba, tegyük hozzá a sót illetve a felfuttatott élesztőt. Öntsük hozzá a vizet és dagasszunk belőle rugalmas tésztát. Az olvasztott vajat dagasztás közben szép lassan adjuk hozzá. Enyhén lisztezett kelesztő tálba téve hagyjuk duplájára kelni.
Nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastag téglalap alakúra. A ricottát keverjük ki a paprikakrémmel, majd kenőkés segítségével osszuk el szép egyenletesen a tésztán. A szélesebbik oldalánál tekerjük fel szorosan. Vágjuk ketté, majd még kétszer osszuk fel, így jön ki a 16 darab.
Fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, pihentessük 20 percig.
Toljuk előmelegített 200°C-os sütőbe és süssük készre kb. 20-25 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése