Hozzávalók:
3 db egész csirkecomb
só, bors
kakukkfű
1,5 dl tej
3 tojás
50 g reszelt parmezán
Továbbá:
2 édesburgonya
1 evőkanál vaj
2 evőkanál joghurt
só, bors
szerecsendió
Elkészítés:
Először a combokat sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük kakukkfűvel. Helyezzük egy kisebb tűzálló tepsibe, takarjuk le alufóliával, majd 180°C-ra előmelegített sütőbe téve pároljuk 1-1,5 óra hosszán keresztül. Addig az édesburgonyát hámozzuk meg, daraboljuk fel, majd főzzük puhára enyhén sós vízbe. Szűrjük le, törjük össze. Keverjük habosra a vajjal és a joghurttal. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval.
Üssük a tojásokat a tejhez, ízesítsük egy pici sóval és frissen őrölt borssal, majd verjük fel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt. Öntsük a megpuhult csirkecombokra. Helyezzük vissza a sütőbe, de ekkor már alufólia nélkül és a hőmérsékletet is emeljük meg 200°C-ra. Süssük addig, amíg szép aranybarna nem lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése