Mustáros - parmezános csirkemmel, balzsamecetes sült édesburgonyával és zöldbabbal
Hozzávalók:
80 dkg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
1 rozmaringág
10 bazsalikomlevél
só
frissen őrölt bors
2 teáskanál magos dijoni mustár
1,5 dl száraz fehérbor
2 dl tejszín
5 dkg reszelt parmezán
Balzsamecet édesburgonyához:
3 nagy édesburgonya
30 dkg vágott zöldbab
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük ügyelve arra, hogy ne legyen nagyon vékonyak. Megpucoljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. A vöröshagymát ketté vágjuk, felszeleteljük, míg a fokhagymát összetörjük és felaprítjuk. Olívaolajon megfuttatjuk, ráhelyezzük a csirkemellfilét, majd hozzátesszük a friss fűszereket. Sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A hús mindkét oldalát fehéredésig pirítjuk. Felöntjük fehérborral, hozzákeverünk két teáskanál magos dijoni mustárt, puhára pároljuk. A végén a tejszínnel és a parmezánnal összefőzzük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, vékony csíkokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zöldbabbal együtt. Ízesítjük sóval, borssal, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel, majd jól átforgatjuk. Előmelegített 180°C-os sütőbe 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése