2016. május 5., csütörtök

Fűszeres, joghurtos csirkeszárnyak epres-kecskesajtos salátával

Azt hiszem az eperből nem lehet elég. Nem csak tortát lehet belőle sütni, hanem hússal párosítva is nagyon finom. A kecskesajtról meg nem is beszélve. Azt hiszem ezzel a gyors vacsorával bármikor bepróbálkozhatunk, mert tuti sikere lesz. Nincs más dolgunk, mint pár órával hamarabb bepácolni a szárnyakat, ha van lehetőségünk grillezhetjük is, de simán sütőbe betolva is gyorsan finomra sül. Egy könnyű balzsamecetes salátával tálalva tökéletes vacsora lehet.










Fűszeres, joghurtos csirkeszárnyak epres-kecskesajtos salátával
Hozzávalók 2 személy részére
70 dkg csirkeszárny
a páchoz
2 dl görög jorghurt
50 ml olívaolaj
2 teáskanál bazsalikom
2 teáskanál oregano
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál frissen facsart citromlé
4 gerezd fokhagyma
só, bors

a salátához
25 dkg eper
10 dkg kecskesajt
ruccola
balzsamecet

Elkészítés:
A pác hozzávalóit kikeverjük, megforgatjuk benne a csirkeszárnyakat, majd letakarjuk fóliával és a hűtőbe helyezzük 2-3 óra hosszára.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, előmelegített 200 fokos sütőbe 30-35 perc alatt készre sütjük.
A salátához az eper szemeket felszeleteljük. A ruccolát tányérra halmozzuk, rámorzsoljuk a kecskesajtot, feldíszítjük eperrel, majd meglocsoljuk sűrű balzsamecettel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése