Olasz grízes ricotta torta
Hozzávalók 22 cm átmérőjű formához:
5 dl tej
1,25 dl víz
15 dkg búzadara
5 dkg vaj+ forma kikenéséhez
15 dkg cukor
25 dkg egész tojás
30 dkg ricotta
1 nagy citrom reszelt héja
1 nagy narancs reszelt héja
1 vaníliarúd
tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés:
A tejet, a vízzel együtt kimérjük, hozzáadjuk a búzadarát, a vajat, a vaníliarúd kikapart magjait és a citrus héjakat. Közepes lángon, folyamatosan keverve készre főzzük. Fedő alatt hagyjuk kihűlni.
A tojásokat habosra verjük a cukorral, belekeverjük a ricottát, majd a kihűlt tejbegrízt. Addig keverjük habverővel, amíg csomómentes nem lesz. A torta formát kikenjük vajjal, beleöntjük a krémet, majd előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük és 50-60 perc alatt készre sütjük. 40 perc környékén érdemes megnézni, ha nagyon sül a teteje, takarjuk le alufóliával.
Formában hagyjuk teljesen kihűlni. A legjobb, ha egy éjszakát a hűtőben tölt és csak ezután szórjuk meg porcukorral és szeleteljük.
25 dkg egész tojás???
VálaszTörlésUgye biztos kell valamennyi tojás, de mi kell még 25 dkg?