Zöldséges brokkoli krémleves
Hozzávalók:
2 nagy paszternák
1 kisebb zeller
3 közepes burgonya
1 brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 liter húsalaplé
só
bors
tálaláshoz:
parmezán
4-5 szelet kenyér
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
tejszín
Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük. Addig a többi zöldséget is megtisztítjuk, feldaraboljuk, brokkolit rózsáira szedjük és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután puhára főztük, turmixgéppel simára pépesítjük és amennyiben szükséges kevés vízzel hígíthatunk rajta.
A kenyeret apró kockára daraboljuk. Az olívaolajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, majd a kenyér kockákat és közepes lángon ropogósra pirítjuk.
A forró levest parmezánnal, frissen őrölt borssal, tejszínnel és ropogós fokhagymás kenyérkockákkal tálaljuk.