Pestos feta sajttal töltött kifli
Hozzávalók (8 db-hoz):
10 dkg zabliszt
20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
20 dkg fehér liszt
15 g élesztő
2 kávéskanál só
100 g tejföl
2.5 dl langyos víz
1 tojás
Továbbá:
3 evőkanál pesto
10 dkg feta
1 tojás
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba. Az élesztőt morzsoljuk a tejfölbe, keverjük krémesre, majd adjuk a liszthez. Tegyük hozzá a sót és a felvert tojást. Annyi vizet adjunk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk belőle. Kelesztő tálba téve pihentessük kb. 40-45 percet.
Helyezzük a tésztát lisztezett munkafelületre, nyújtsuk ki kör alakúra, de ne legyen túl vékony.
A fetát törjük össze, adjuk hozzá a pestot és keverjük krémesre. Kenjük meg vele egyenletesen a tésztát. Vágjuk 8 egyenlő részre. A szélesebbik felénél vágjuk egy picit be, majd tekerjük fel és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg felvert tojással, és hagyjuk duplájára kelni.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük aranysárgára kb. 25 perc alatt.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése