Aszalt paradicsomos csirkemell, madársalátával tortillába tekerve
Hozzávalók 8 db-hoz:
Aszalt paradicsomos csirkemellhez:
50 dkg csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
6 olajos aszalt paradicsom
50 ml száraz fehérbor
10 bazsalikomlevél
5 dkg reszelt parmezán
Tortilla lapokhoz:
15 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 kávéskanál só
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl víz
Öntethez:
125 ml joghurt
125 ml tejföl
1 evőkanál majonéz
2 evőkanál frissen facsart citromlé
6 bazsalikomlevél
1 kis csokor petrezselyem
só, bors
Továbbá:
madársaláta
reszelt parmezán és gouda sajt
Elkészítés:
A csirkemellfilét kisebb kockákra daraboljuk. Az aszalt paradicsomot felcsíkozzuk, a fokhagymát pedig összezúzzuk a kés lapjával, majd felaprózzuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Hozzátesszük az aszalt paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a bazsalikom leveleket. Felöntjük borral, majd puhára pároljuk. A végén parmezánnal megszórjuk és addig sütjük tovább, amíg elolvad a sajt.
A tortilla lapokhoz a kétféle lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sót és az olívaolajat, majd vízzel együtt összegyúrjuk. A legjobb dagasztó géppel dolgozni. Rugalmas, de nem túl lágy tésztát kell kapnunk. Nyolc egyenlő részre osztjuk, kör alakra nyújtjuk 2 mm vastagságúra. Forró palacsinta sütőn mind két oldalát megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, majd letakarjuk konyharuhával felhasználásig.
Az öntethez mindent turmixgépbe teszünk és krémesre turmixoljuk.
A tortilla lapokat megpakoljuk madársalátával, egy-két evőkanál csirkemellel, meglocsoljuk az öntettel és extrának reszelt parmezánnal és gouda sajttal megszórjuk. Feltekerjük és már fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése