Sült almapürés gofri vaníliaszósszal
Hozzávalók:
a sült almához:
6-7 alma
2 evőkanál fahéjas cukor
2 evőkanál vaj
1 citrom reszelt héja
1/2 citrom leve
a gofri tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
20 dkg sült alma
2 tojás
8 dkg olvasztott vaj (+ a sütéshez)
6 dkg darált mandula
2,5 dl tej
a vanília szószhoz:
4 dl tej
2 dkg vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája
2 evőkanál vaníliás cukor
a tálaláshoz:
sült almapüré
porcukor
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, cikkekre daraboljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk. Megszórjuk fahéjas cukorral, meglocsoljuk vajjal, citrom levével és reszelünk rá a héjából is. Előmelegített 170 fokos sütőbe puhára sütjük, végül kiszedjük és botturmix segítségével pépesítjük.
A tésztához a liszteket kimérjük, elvegyítjük benne a sütőport, a fahéjat és a darált mandulát. Hozzáadjuk a két tojást, a vajat és simára keverjük a tejjel. A végén mehet hozzá a sült alma is.
A forró gofrisütőt kikenjük vajjal, egy-egy kisebb merőkanálnyival rászedünk, lecsukjuk és készre sütjük.
A vanília szószhoz a tojások sárgáját kikeverjük a keményítővel és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tejet, majd sűrűre főzzük.
Tálaláskor a kész gofrira tehetünk a kimaradt sült almapüréből, megszórjuk porcukorral és vanília szósszal nyakon öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése