Koskacukor: Maláj csirkecombok, petrezselymes naannal

2018. március 5., hétfő

Maláj csirkecombok, petrezselymes naannal

Az elmúlt hét eléggé lehangoló volt. Tavasz??? Azt sem tudom már milyen amikor 10 fok fölött van a hőmérő higanyszála. Napsütés, jó idő, friss levegő, fák virágzása... azt hiszem most csak erre vágyok. Jöjjön már végre a tavasz!!! Múlt héten bizakodtam, hogy mára már jó idő lesz, de ahogy közeledett a hétvége egyre csak rosszabbat ígértek. Ma meglepődve néztem, hogy hétvégén akár 20 fok is lehet. Mit nem adnék egy szép tavaszias, kirándulós napért!!! Addig is nincs más dolgom, főzök és elvégzem az itthoni teendőket.









Maláj csirkecombok, petrezselymes naannal
Hozzávalók (4 személy részére):
1,5 kg csirkecomb
a páchoz:
40 dkg görög joghurt
1 konzerv darabolt paradicsom
3 evőkanál olívaolaj
2 vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
2 teáskanál őrölt kurkuma
1/2 teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1/2 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál garam masala


a naan lepényhez:
20 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
20 dkg liszt
1 dkg friss élesztő
2 kávéskanál só
2 teáskanál cukor
12 dkg joghurt
2 evőkanál olaj
1 dl langyos tej
kb. 1 dl víz
1 kis csokor darabolt petrezselyem

Elkészítés:
Először elkészítjük a pácot. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk. A konzerv darabolt paradicsomot kikeverjük a joghurttal, hozzáadjuk a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a fűszereket. A csirkecombokat tepsibe sorakoztatjuk, leöntjük a páccal, majd alufóliával betakarjuk és hűtőbe helyezzük egy éjszakára. Másnap előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, kb. egy óra alatt puhára pároljuk.
A naan lepényhez először a langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a kimért lisztekhez, majd elvegyítjük benne a sót, az olajat és a petrezselymet. További víz hozzáadásával rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva kb. 40 perc alatt duplájára kelesztjük. Lisztezett felületre borítjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, majd cipót formálunk belőle. Ezután 10 percet pihentetjük, végül mindegyiket egész vékonyra, kör alakúra nyújtjuk. Forró serpenyőben mindkét oldalát készre sütjük, rácsra tesszük és letakarjuk egy konyharuhával.
A szaftos csirkecombokat naan lepénnyel és, vagy rizzsel tálaljuk.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...