Ez az ebéd pillanatok alatt született meg a gondolatomban. A
terv az volt, hogy bármi, ami illik a sült fokhagyma mártogatós mellé. Igen,
tudom … fura. Általában fordítva szokott lenni, de valamelyik nap megláttam Colors in the Kitchen blogon, ahol egyébként rengeteg finomságra lehet lelni, tehát úgy döntöttem ezt ki kell próbálni. Fokhagyma rajongók vagyunk, a spenótot is úgy szeretjük, jó fokhagymásan. :)
Kicsit hosszú lett a cím, de így van benne minden. :)
Nem kell vele sokat foglalkozni, egyszerű és még is isteni íze van. A páromat is sikerült lenyűgöznöm vele.
Rozmaring és kakukkfüvez csirkecombok vele sült krumplival és almával
Hozzávalók ( 2fő):
5 db csirke alsócomb
3 közepes krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 nagy alma
só, bors
rozmaring, kakukkfű
olívaolaj
2 ek. frissen facsart citromlé
Sült fokhagyma mártogatós
Hozzávalók:
75 g joghurt
150 g tejföl
3 nagy fej fokhagyma
só, bors
25 ml olívaolaj
kevés citromlé
Elkészítés:
A csirkecombokat megpucoltam, megmostam, jól besóztam és borsoztam. Egy közepes tepsibe egymás mellé fektettem őket. A krumplit meghámoztam, majd négybe vágtam, az almát pedig nagyobb kockákra. A csirkecombok közé ment a megpucolt fokhagyma, a tepsi két szélére pedig a krumpli és az alma felváltva. Ezeket is megsóztam egy kicsit, majd bőven rozmaringgal és kakukkfűvel mindent ami a tepsibe volt.
Meglocsoltam olívaolajjal, alá öntöttem kb. 1 dl vizet és fólia alatt sütöttem 1 órán keresztül 200°C-on. Ezután levettem a fóliát, meglocsoltam mindent a saját szaftjával és további 20 percig sütöttem fólia nélkül.
Közben készült a sült fokhagyma is. Egy kicsi tepsibe tetettem sütőpapírt, erre mentek a fokhagyma fejek, aminek a végeit levágtam. Kb. 30-35 perc alatt sültek meg, közben megfordítottam nehogy megégjen. Miután kész lett, hagytam kihűlni. Turmixgépbe tettem a megpucolt, kinyomkodott puha fokhagymát, hozzáöntöttem az olívaolajat és pépesre turmixoltam. Hozzáöntöttem a joghurtot és a tejfölt, még egy pici turmix, ízesítettem és kész is. Isteni!
Köszönöm szépen a receptet, ezt többször elfogom készíteni, akár nyári grillezések mellé is tökéletes lehet.
örülök, hogy ízlett a sült fokhagymás mártogatós! :)
VálaszTörlésMi az hogy! Isteni volt és az a jó benne, hogy sokféle ételhez passzol! :)
Törlés