Az eredeti recept itt található, csak annyit variáltam, hogy a cukor mennyiségét csökkentettem, mert már hozzászoktunk ahhoz, hogy semmi sem olyan édes nálunk. Nekünk így tökéletes volt, persze aki édesebb szájú, maradjon az eredeti receptnél.
Amerikai almatorta
Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortaformához):
4 nagy alma
2 ek. barna cukor
1 csapott ek. fahéj
15 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg vaj
1 dl tej
2 db tojás
1 citrom héja
1 ek. citromlé
1 cs. sütőpor
Elkészítés:
A forma alját béleljük ki sütőpapírral.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk vékony karikákra. Tegyük a forma aljára, szórjuk meg fahéjas barna cukorral.
A vajat a 15 dkg cukorral keverjük habosra, egyesével adjuk hozzá a tojásokat, a citrom héját reszeljük bele és öntsük hozzá a citromlét és a tejet.
A lisztet és a sütőport szitáljuk össze, majd adjuk a vajas masszához. Simítsuk a tésztát az alma tetejére.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 45-50 perc alatt süssük készre. A vége felé nézegessük, ha nagyon pirul a teteje, de még a közepe nincs teljesen átsülve, alufóliával takarjuk le és így süssük tovább.
Örülök, hogy ezt választottam. Ízlett mindenkinek. Köszönöm szépen a receptet!
Finom választás! Tetszik a tányérkád :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Törlés