Durumlisztből készítettem széles metéltet. A gépem ennél szélesebbre nem tudja vágni, legközelebb lehet, hogy a késes módszert használom, mert nem voltam egészen elégedett. Talán egy diós vagy mákos tésztához tökéletesen illik, de ehhez egy szélesebb jobb lett volna.
Akkor nézzük mi is került a pestós mártáshoz és hogyan is készítettem a tésztát.
Hozzávalók:
20 dkg durumliszt
kevés víz
+ kevés fehér liszt
Elkészítés:
A durumlisztből tojás nélkül készíthetünk tésztát, csak víz hozzá adásával. Apránként adjuk hozzá és gyúrjunk kemény tésztát belőle. Fóliába csomagolva szobahőmérsékleten hagyjuk pihenni 2 óra hosszát.
Vágjuk 5-6 darabra és egyesével kezdjük el nyújtani. Először a tésztanyújtó 3-as fokozatát használtam. Ezután liszteztem (ekkor már fehér lisztet használtam) összehajtottam úgy, hogy 1/3-ig balról jobbra, illetve jobbról balra is és nyújtottam ismét. Ezt egymás után 4-szer még megismételtem. Utána következett egyszer a 4-es fokozat, majd a 6-os. Mindkét oldalát beliszteztem és a széles metélt készítőbe helyeztem. Konyharuhára terítve várta a kifőzést.
Forrásban lévő sós vízbe 5 perc alatt készre főztem.
Pesto mártás
Hozzávalók (25 dkg tésztához):
6 evőkanál kész pesto (lehet készíteni is, ha lesz friss bazsalikomom, akkor maradok a házinál most boltit használtam)
2 dl száraz fehérbor
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 ek. olívaolaj
30 g parmezán
só, bors
Elkészítés.
A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoltam, feldaraboltam apróra. Kevés olívaolajon megdinszteltem, ráöntöttem a fehérbort, majd 2-3 percig forraltam. Hozzá kanalaztam a pestot és a parmezánt. A végén ízesítettem sóval és borssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése