Egyszerű, de mégis ízletes és reggelire bármihez illik.
Hozzávalók:
400 g teljes kiőrlésű liszt
100 g BL80 fehér liszt
30 g élesztő
kb. 3,5 dl hideg víz
1 kk. só
1 ek. tökmagolaj
2 marék tökmag
Tetejére:
1 felvert egész tojás
tökmag
Elkészítés:
Minden hozzávalót mérjünk ki egy tálba dagasszuk addig, amíg hólyagos és rugalmas tésztát nem kapunk. Kelesszük 2 óra hosszán keresztül. Nyújtsuk ki téglalap alakúra. (Nem kell, hogy túl vékony legyen). Szórjuk meg tökmaggal, nyomkodjuk bele egy picit a tésztába, majd tekerjük fel. Gyúrjuk át finoman és formázzunk meg. Lisztezett kenyérformába helyezve hagyjuk fél órát pihenni.
Ez idő alatt melegítsük elő a sütőt 200°C-ra, amibe egy tál vizet helyeztünk.
Pihentetés után kenjük le tojással a kenyeret és szórjuk meg tökmaggal. Egy picit nyomkodjuk rá, hogy rátapadjon, de csak óvatosan. Mehet a sütőbe, 20 perc után vegyük le a hőmérsékletet 180°C-ra és további 20 percig hagyjuk bent. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése