Koskacukor: Aszalt gyümölccsel töltött rozmaringos karaj, vörösborban párolva

2014. január 15., szerda

Aszalt gyümölccsel töltött rozmaringos karaj, vörösborban párolva

Kinyitom a mélyhűtő ajtaját és egyszerű választás előtt állok sertés vagy sertés.... :)
Na jó, így disznóvágás után természetesen inkább a friss húst választom. Aszalt gyümölcsös változatra került ismét a sor. Sárgabarack és szilva került bele illetve rozmaringgal szórtam meg, mert összhangban van a sertéssel és a gyümölcsökkel is. Mazsolás kölessel tálaltam.




Aszalt gyümölccsel töltött rozmaringos karaj, vörösborban párolva
Hozzávalók:
500 g szeletelt karaj
10-12 szem aszalt sárgabarack
10-12 szem aszalt szilva
só, bors
rozmaring
olívaolaj
1,5 dl száraz vörösbor

Elkészítés:
A karajt klopfoljuk ki egy kicsit, hogy ne legyen túl vastag. Sózzuk és borsozzuk meg mindkét oldalát, majd tegyünk a közepébe egy-egy aszalt gyümölcsöt, attól függően, hogy mekkora szelet a hús. Nekem kicsikék voltak, így ennyi elég volt. Sorakoztassuk egymás mellé a jénaiba, szórjuk meg rozmaringgal, spricceljük meg olívaolajjal és öntsük alá a vörösbort. Alufólia alatt kb. 45-50 perc 200°C-on pároljuk készre, majd fólia nélkül 5-10 percig süssük egy picit, de ne szárítsuk ki!
Mazsolás kölest készítettem mellé, de vacsorára salátával is tökéletes.

9 megjegyzés:

  1. hmmm, mostanában szeretjük mi is a karajt, kipróbálom majd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Feltétlen próbáld ki, szerintem nagyon finom. ;)

      Törlés
  2. Hi Brigitta,

    These pork chops look yummy with lots of flavours. Like you, my choice is always chicken or chicken... LOL!

    Nice to know you via blogging. I'm your latest follower and hope that you can following my blog too :D

    Zoe

    VálaszTörlés
  3. Hűha! Nem tudom mennyire vagy vad-szakértő, de szerinted is jól harmonizálna ez az ízesítés vaddisznó-karajjal is? Kaptunk ugyanis egy egész vaddisznót karácsony előtt így mostanában azzal kísérletezgetem. Érzéseim szerint ez egy tökéletes új verzió lenne! mit szólsz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem jól harmonizál, akár még fokhagymát is tennék mellé egészben.

      Törlés
    2. Köszi a megerősítést és a fokhagyma-tippet! Jelzem ha kipróbáltam, ami most már biztos tervnek látszik! :)

      Törlés
    3. Örülök neki, izgatottan várom a véleményed :)

      Törlés
    4. Elkészült! :) Isteni volt, köszi az ötletet! Itt tudod megnézni a főzős recepttáramban: http://teller-cook.blogspot.hu/2014/01/aszalt-gyumolccsel-toltott-rozmaringos.html

      Törlés
    5. Örülök neki, hogy ízlett! Köszönöm szépen, hogy megosztottad velem is, nagyon szép lett!!!

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...