Nos láttam többen golyókat készítettek belőle, ami egyébként nekem is nagyon tetszik. Korábban már számtalan megjegyzést kaptam arra, hogy mikor lesz már tiramisu? Hát, ha ez nem is a hagyományos változata, de éppen olyan finom, bár egy kicsit azért visszaidézte a karácsony hangulatát. A krém nem a hagyományos módon, mert tojás nélkül készült illetve egy réteg babapiskótát és egy réteg mézeskalács törmeléket tartalmaz.
Narancsos, mézeskalácsos tiramisu
Hozzávalók (20 cm átmérőjű tortaformához):
10 db babapiskóta
10 dkg mézeskalács
250 g mascarpone
200 g habtejszín
1 narancs reszelt héja
1 citrom reszelt héja
1/2 narancs leve
1 ek. frissen facsart citromlé
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
5 ek. porcukor (nyírfacukorból)
1 dl fekete kávé
kevés tej
1/2 csomag dr. Oetker zselatinfix
Tetejére:
mézeskalács
holland kakaópor
Elkészítés:
A habtejszínt verjük habbá.
A mascarponét keverjük ki a porcukorral, a citrus héjakkal és levekkel, a vanília kikapart belsejével, majd adjuk hozzá a habbá vert tejszínt és a zselatinfixet.
A kávéhoz adjunk hozzá egy kis tejet, majd a babapiskótákat forgassuk meg benne. Tegyük a tortaforma aljára. Erre mehet a krém fele, rá az apróra darabolt mézeskalács, majd a krém másik fele.
Tegyük a hűtőbe pár órára.
Tálalás előtt helyezzük el a tetején a mézeskalácsokat, majd szórjuk meg kakaóporral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése