Koskacukor: Zöldséges brokkoli krémleves

2018. június 9., szombat

Zöldséges brokkoli krémleves

Szerdai napon totál ki voltam, a vihar elvitte a sörsátrat Emma kis háza és homokozója fölül, ráadásul rendesen beáztunk, jah és a szomszédba kidőlt a fa, még jó, hogy nem az ami előttünk van. Mind ez nem elég, azóta is esik az eső, viharok jönnek-mennek és még a meztelen csiga is zabálja a bazsalikomomat. Totál ki vagyok. :( Játszira nem tudunk menni, maximum gumicsizmában, kint trópusi időjárás van, 100% páratartalommal, ma futni akartam, de esik az eső... holnap lehetne egy kicsivel jobb. Nekem jó volt a 30 fok, eleget ültünk bent télen.









Zöldséges brokkoli krémleves
Hozzávalók:
2 nagy paszternák
1 kisebb zeller
3 közepes burgonya
1 brokkoli
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 liter húsalaplé

bors

tálaláshoz:
parmezán
4-5 szelet kenyér
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
bors
tejszín

Elkészítés:
A kétféle hagymát megpucoljuk, felaprítjuk és olívaolajon megdinszteljük. Addig a többi zöldséget is megtisztítjuk, feldaraboljuk, brokkolit rózsáira szedjük  és a hagymához adjuk. Felöntjük húsalaplével, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Miután puhára főztük, turmixgéppel simára pépesítjük és amennyiben szükséges kevés vízzel hígíthatunk rajta.
A kenyeret apró kockára daraboljuk. Az olívaolajat felhevítjük, a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, majd a kenyér kockákat és közepes lángon ropogósra pirítjuk.
A forró levest parmezánnal, frissen őrölt borssal, tejszínnel és ropogós fokhagymás kenyérkockákkal tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...